FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat is het doel van Cup of Change?

Cup of Change is een initiatief om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Op Weg Naar Huis. In samenwerking met deze Stichting hopen wij niet alleen een mooie bijdrage te leveren in de dingen die zij voor onzichtbare daklozen doen, maar hopen we ook op een ludieke manier bewustwording te creëren voor het nationale dakloosheidsprobleem.

 

Waar kan ik de avonturen van Cup of Change volgen?

Op deze website zullen we jullie op de hoogte houden van de vijf dagen dat Joshua en Erik op straat leven. Dagelijks zullen de mannen een live sessie organiseren om jullie real-time mee te nemen in hun dagelijkse activiteiten om geld in te zamelen. Via de roadmap op deze website kun je zelfs zien waar ze zich op welk moment bevinden! Ook zullen we jullie op de hoogte houden via onze Instagram pagina @thejextralateshow.

Hoe wordt er omgegaan met de Corona maatregelen?

Tijdens Cup of Change houden wij ons ook aan de richtlijnen van het RIVM. Joshua en Erik zullen vóór 14 december een coronatest afleggen om er zeker van te zijn dat ze niet besmet hun activiteiten zullen uitvoeren. Daarbij zullen zij te allen tijde een mondkapje dragen zodra ze in contact komen met anderen; natuurlijk op anderhalve meter afstand.

Wat kan Stichting Op Weg Naar Huis doen met mijn donatie?

Stichting OWNH zet zich in voor tijdelijke huisvesting als tussenoplossing voor de onzichtbare daklozen. Met het geld wat we aan het eind van Cup of Change zullen overhandigen, hoopt de Stichting een nieuw pand te beheren die ze beschikbaar kunnen stellen als huisvesting. Dit betekent dat we ineens een stuk meer daklozen kunnen helpen en dat is natuurlijk het doel!

Hoeveel van het opgehaalde geld van Cup of Change gaat daadwerkelijk naar Op Weg Naar Huis?

Wij zullen alle opbrengsten aan het eind van de week overhandigen aan Stichting Op Weg Naar Huis. Ja, dat betekent inderdaad dat wij niks van het ingezamelde geld ‘voor onszelf’ zullen houden!

Kan ik op een andere manier helpen dan met geld doneren?

Buiten het feit dat zowel Joshua als Erik wel wat mentale support kunnen gebruiken, kun je altijd contact opnemen met de redactie van The JEXtra Late Show of met Yolanda Groeneweg van Stichting Op Weg Naar Huis om samen te kijken hoe jij een bijdrage kunt leveren in het realiseren van een betere wereld voor de onzichtbare daklozen. Hoe dan ook: dankjewel! We waarderen jouw steun enorm.